FC Twente Nieuws

Roord blikt terug: "Fantastische herinneringen overgehouden aan FC Twente"

Roord blikt terug: "Fantastische herinneringen overgehouden aan FC Twente"

Jill Roord vertrok afgelopen zomer bij FC Twente voor een avontuur bij FC Bayern München. De 20-jarige middenveldster heeft het momenteel naar haar zin bij de Duitse grootmacht, maar kijkt met een goed gevoel terug op haar periode in Enschede.

"Dat was een geweldige tijd", vertelt Roord in gesprek met Football Oranje. "We pakten ontzettend veel prijzen. Maar liefst vier keer wonnen we de titel, iets dat aangeeft dat we als team erg succesvol waren. Ik denk dat ik me bij FC Twente goed ontwikkeld heb als speelster. Ik heb er fantastische herinneringen aan overgehouden en soms mis ik de mensen daar. Het was een zeer speciale tijd."

[google]Roord merkt wel een duidelijk verschil tussen het Duitse en het Nederlandse voetbal. "In Duitsland is het spel fysieker en sneller", vervolgt ze. "Ook qua mentaliteit verschilt het van elkaar. Als je moet rennen, wordt dat in Duitsland gerespecteerd. In Nederland beginnen je medespelers dan te klagen. Het voelt alsof je in Duitsland in een andere wereld bent. Daarbij moet ik zeggen dat het Nederlandse damesvoetbal nog relatief jong is, en in Duitsland meer ervaren speelsters rondlopen."

De middenveldster heeft veel overgehouden aan haar samenwerking met Arjan Veurink, die destijds trainer was bij FC Twente Vrouwen. "Hij is nu werkzaam als assistent bij het Nederlands vrouwenelftal", weet Roord. "Bij FC Twente was hij vier jaar lang trainer. Toen ik er mijn eerste contract tekende, debuteerde ik op jonge leeftijd onder zijn hoede. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling als voetbalster", aldus Roord.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties