FC Twente Nieuws

Roord maakt toptransfer: "Kleine drie uur rijden naar Twente"

Roord maakt toptransfer: "Kleine drie uur rijden naar Twente"

Oud-FC Twente speelster Jill Roord maakt de overstap van Arsenal naar VFL Wolfsburg. De Duitse club behoort tot de absolute top in het vrouwenvoetbal. Daarnaast zal de huidige trainer van FC Twente, Tommy Stroot, vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer zijn van de club.

Voor Roord wordt door haar nieuwe club een afkoopsom betaald aan Arsenal: een zeldzaamheid in het vrouwenvoetbal. "Dat ze een transfersom betalen, ik hou me er niet mee bezig hoeveel dat is, zegt wel iets: ze willen me graag hebben. Daar spreekt vertrouwen uit", vertelt Roord in de TC Tubantia.

Doordat de 24-jarige international van Oranje een transfer maakt, zal de Leeuwin van Londen naar Wolfsburg moeten verhuizen. "Voor mij is het een kleine drie uur rijden naar Twente, de plek waar ik vandaan kom. Niet afhankelijk van vliegtuigen of treinen. Dat is gezien het afgelopen jaar ook wel echt een bonuspunt."

Roord geeft aan dat ze een lastige tijd achter de rug heeft in Londen. De oorzaak? Het coronavirus. "Ik ben van mezelf een optimistisch mens, maar ik heb het echt zwaar gehad. Het kwam eigenlijk hier op neer: na de training wachten op de volgende dag dat je weer kunt trainen. Alleen op een appartement is dan mentaal heftig. In januari moesten we vanwege besmettingen bij de club ook nog twee keer in quarantaine. Dat was wel echt de minste periode. Maar goed: gewoon doorgaan: nu schijnt letterlijk de zon wat vaker", besluit Roord.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties