FC Twente Nieuws

Rugklachten dwingen Ruiz tot stoppen: "Dat maakt het niet gemakkelijk"

Rugklachten dwingen Ruiz tot stoppen: "Dat maakt het niet gemakkelijk"

Zaterdag zal het de laatste keer zijn dat Bryan Ruiz gaat spelen voor een uitverkocht stadion. De 37-jarige Costa Ricaan speelt dan in het Estadio Alejandro Morera Soto zijn afscheidswedstrijd waarbij zijn laatste werkgever LD Alajuelense het opneemt tegen FC Twente, de club waar hij als speler zijn grootste successen boekte. Het stadion is tot op de laatste plek uitverkocht en er zullen ook zo'n 25 Twente-supporters aanwezig zijn.

Zoals dat bij veel voetballers het geval is, was de keuze om te stoppen eigenlijk noodgedwongen. Ruiz geniet nog van het spelletje, was zelfs nog actief op het WK in Qatar, maar heeft inmiddels ook lichamelijke ongemakken. Pijn in zijn rug dwingt hem tot het opgeven van het werk waar hij het overgrote deel van zijn leven aan besteed heeft.

Toch kan hij er wel mee leven. Dit zal ook te maken hebben met zijn leeftijd, want niet veel voetballers kunnen zeggen dat ze op hun 37e nog actief waren bij een topclub in eigen land. "Ik heb mijn beslissing genomen en ik heb er vrede mee. Maar dat maakt het niet gemakkelijk, want het einde is nu echt in zicht. Maar het hoort bij het leven van een voetballer."

De wedstrijd LD Alajuelense - FC Twente wordt zaterdag afgetrapt om 23:00 uur Nederlandse tijd. De Twente-supporters kunnen deze wedstrijd live zien op RTV Oost dat de uitzendrechten heeft weten te bemachtigen. Het belooft een spektakel te worden want inmiddels is al bekend dat Ruiz bij beide clubs een helft mee gaat spelen. Daarnaast is de verwachting dat zijn 15-jarige zoon Mathias speelminuten gaat maken. Hij trainde eerder deze week met Ruiz mee bij Alajuelense. De uitzending op RTV Oost begint zaterdagavond om 22:10 uur.

Poll

Blijf jij wakker om de afscheidswedstrijd van Ruiz te bekijken?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties