FC Twente Nieuws

Ruiz heeft speciale boodschap: "Twente zit in mijn hart, ik zie jullie snel"

Ruiz heeft speciale boodschap: "Twente zit in mijn hart, ik zie jullie snel"

FC Twente is van 12 tot en met 23 december op trainingskamp in Costa Rica. Daar gaat het op zaterdag 17 december om 23:00 uur de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz spelen. Het duel gaat tussen LD Alajuelense, de club waar Ruiz zijn carrière begon en gaat afsluiten, en FC Twente, de club waar hij ongekende successen mee behaalde.

"Hallo Twente-fans, een paar woorden voor jullie", vertelt Ruiz in een speciale videoboodschap tegenover TC Tubantia. "Ik ben naar Costa Rica gekomen voor mijn afscheidswedstrijd. Ik wil iedereen bedanken voor alle steun. Het is een eer om FC Twente hier in mijn land te hebben. Twente zit in mijn hart. Het is een droom om in mijn laatste wedstrijd tegen FC Twente te spelen. Dankjulliewel voor alle steun en ik zie jullie snel", aldus Ruiz.

Ruiz kende bij FC Twente ongekende successen. In de zomer van 2009 kochten de Tukkers hem voor 5,5 miljoen euro van KAA Gent. Een geweldige aankoop van FC Twente. In zijn eerste seizoen was Ruiz cruciaal bij het behalen van het eerste landskampioenschap in de clubgeschiedenis. Als landskampioen mocht FC Twente om de Johan Cruijff Schaal spelen tegen Ajax in de ArenA. FC Twente won met 0-1 door een doelpunt van Luuk de Jong.

Ook in het seizoen 2010-2011 zou Ruiz weer fantastisch presteren bij FC Twente. In de Kuip werd de KNVB Beker gewonnen door Ajax met 3-2 te verslaan. Helaas werd het tweede landskampioenschap op rij net niet behaald. Door de bekerwinst mochten de Tukkers echter wel weer om de Johan Cruijff Schaal strijden tegen Ajax. Ruiz maakte in de 68e minuut met een prachtige goal de winnende. Ruiz wist dus één keer landskampioen te worden met FC Twente, één keer de beker te winnen en tweemaal de Johan Cruijff Schaal binnen te slepen. Hiermee is hij betrokken bij meer dan de helft van de prijzen die FC Twente ooit in haar clubgeschiedenis won. Op Deadline Day in de zomer van 2011 werd hij voor twaalf miljoen euro verkocht aan Fulham FC.

ESPN Special: 'Singing Bryan Ruiz'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties