Salah-Eddine na stunt Marokko: "Misschien Costa Rica inruilen voor Doha"

Terwijl Marokko stuntte door voor het eerst in de geschiedenis de halve finale van een WK te bereiken, werd in een ijskoude Grolsch Veste de oefenwedstrijd FC Twente - Sparta gespeeld. Bij de Tukkers twee spelers met Marokkaanse roots: Salah-Eddine en El Maach. Het tijdstip van de oefenwedstrijd van FC Twente tegen Sparta kwam het tweetal dus niet zo heel erg goed uit.

Terwijl El Maach in de tweede helft in het veld kwam, werd Salah-Eddine in de rust gewisseld. Hierdoor kon hij toch nog een paar minuten van de wedstrijd meepakken. "De laatste acht minuten van de blessuretijd van Marokko tegen Portugal heb ik in de kleedkamer op mijn telefoon gekeken", erkent hij in gesprek met Leon ten Voorde van de TC Tubantia.

Toch had hij graag de hele wedstrijd gezien, want Marokko zorgde opnieuw voor een unicum. Het is het eerste Afrikaanse land ooit dat de halve finale van een WK bereikt. "Ik had uiteraard liever gehad dat de wedstrijden niet op hetzelfde tijdstip gespeeld zouden worden, maar als je eenmaal met je eigen duel bezig bent, dan heb je daar de focus."

Of hij de halve finale kan zien is ook nog even afwachten. De wedstrijd staat op de agenda voor komende woensdag om 20:00 uur Nederlandse tijd. Dan verblijft de selectie van FC Twente in Costa Rica waar het een trainingskamp heeft belegd. "Misschien kunnen we Costa Rica inruilen voor Doha", grapt de back met een lach op zijn gezicht. Dat zal helaas niet gaan want als de aftrap wordt verricht voor de halve finale is het in Costa Rica 13:00 uur. Voor Salah-Eddine en El Maach is het te hopen dat Jans op dat moment geen training heeft gepland.