FC Twente Nieuws

Samenvatting Ajax - FC Twente (v) 1-2 playoffs 2020-2021

Samenvatting Ajax - FC Twente (v) 1-2 playoffs 2020-2021

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag een belangrijke slag geslagen in de strijd om de landstitel. De ploeg van Tommy Stroot wist in Amsterdam namelijk met 2-1 te winnen van directe concurrent Ajax. Het verschil met de Amsterdammers bedraagt nu vier punten.

Al na veertien minuten was het Fenna Kalma die de score opende. De 21-jarige spits wist op aangeven van Renate Jansen binnen te koppen. Amper twintig minuten later wisten de Tukkers de marge te verdubbelen. In eerste instantie werd de inzet van Anna-Lena Stolze nog gekeerd door Lize Kop, de rebound kwam echter voor de voeten van diezelfde Stolze en was de keepster van Ajax te machtig.

Een boost wist deze tweede goal niet te geven aan de Twentse dames. Eshly Bakker scoorde amper een minuut later namelijk alweer voor Ajax. Zo was de spanning direct terug op De Toekomst. Hoewel zowel FC Twente als Ajax hierna nog wel kansen creëerden, bleef het bij 1-2.

Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong van FC Twente op PSV één punt. Het gat met Ajax was voor zondagmiddag ook één punt, maar is deze speelronde vergroot tot vier punten. Verder bevindt zich in de kampioenspoule ook nog ADO Den Haag. De ploeg van Sjaak Polak doet echter niet meer mee om de titel. Komende vrijdag krijgt de strijd om de titel voor FC Twente en Ajax een vervolg. Beide ploegen nemen het dan namelijk wederom tegen elkaar op. Vrijdagavond 20:00 is het FC Twente dat thuis speelt.

[google]

Samenvatting Ajax - FC Twente (v) 1-2 playoffs 2020-2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties