FC Twente Nieuws

Samenvatting Almere City FC - FC Twente oefenwedstrijd seizoen 2022-2023 (1-1)

Samenvatting Almere City FC - FC Twente oefenwedstrijd seizoen 2022-2023 (1-1)

Woensdag keerden het overgrote deel van de spelers terug van een welverdiende vakantie. Alleen Zerrouki, Cerny en Kjolo sluiten later aan vanwege interlandverplichtingen. Aanstaande maandag zijn ze weer van de partij. Zaterdagmiddag stond de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft op de agenda.

FC Twente ging op bezoek bij Almere City FC de ambitieuze club staat op dit moment vijfde in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen was Gertjan Verbeek nog de hoofdtrainer, maar inmiddels is Alex Pastoor de eindverantwoordelijke. Om 13:30 uur werd afgetrapt in een ijskoud Yanmar Stadion. Bij FC Twente waren acht spelers afwezig: Zerrouki, Cerny, Unnerstall, Kjolo, Brama, Misidjan, Tzolis en Brenet.

Jans startte de wedstrijd met slechts drie spelers waarmee hij normaliter in eredivisie zou starten. Pröpper, Smal en Vlap. Tyton, Everink, Pleguezuelo, Staring, Yegoian, Rots, Bostdorp en Ugalde maakten het elftal compleet. De ploeg kreeg kansen, maar vlak voor rust was het de thuisploeg dat op een 1-0 voorsprong kwam.

Tweede helft

In de tweede helft veel nieuwe namen bij FC Twente. El Maach, Salah-Eddine, Hilgers, Bruns, Geypens, Sadílek, Besselink, Steijn, Cleonise en Van Leeuwen kwamen erin. De enige die mocht blijven staan was Ugalde. Voor Sadílek was het een speciaal moment. De laatste keer dat hij tijdens een wedstrijd op het veld stond was op 28 augustus, uit bij FC Volendam. De Tsjech kreeg een half uur speeltijd waarna hij werd gewisseld voor Driezen.

In de tweede helft was het Thijs van Leeuwen, die vorig seizoen nog op huurbasis speelde voor Almere City FC, die oog in oog kwam met de doelman van de tegenstander. Hij wist de kans echter niet om te zetten in de gelijkmaker. Dit lukte Bruns wel. De verdediger scoorde in de 86e minuut uit een corner 1-1. Dit was direct ook de eindstand.

Opstelling eerste helft

Tyton, Everink, Pleguezuelo, Pröpper, Smal, Staring, Yegoian, Vlap, Rots, Bostdorp en Ugalde.

Opstelling tweede helft

El Maach, Salah-Eddine, Hilgers, Bruns, Geypens, Sadílek (75. Driezen), Besselink, Steijn, Cleonise, Van Leeuwen en Ugalde (71. Rots)

Samenvatting Almere City FC - FC Twente oefenwedstrijd seizoen 2022-2023 (1-1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties