Samenvatting: Espinosa schiet FC Twente langs Konyaspor

Zondagmiddag sloot FC Twente in Fleringen de voorbereiding op het nieuwe seizoen af met een 1-0 overwinning op het Turkse Konyaspor. De enige treffer deze wedstrijd werd kort na rust gemaakt door Javier Espinosa.

In Fleringen kon FC Twente nog niet beschikken over Giorgi Aburjania, Keito Nakamura en Emil Berggreen. De eerste twee zijn nog in afwachting van hun werkvergunning, laatstgenoemde is nog niet wedstrijdfit. Lindon Selahi ontbrak ook, hij heeft een lichte blessure.

[google][app]

In de eerste helft kreeg FC Twente via Aitor Cantalapiedra en Rafik Zekhnini enkele kansjes, maar ook de Turken deelden enkele speldenprikjes uit via Mücahit Can Akcay en Amir Hadziahmetovic. Gescoord werd er echter niet voor de thee: 0-0.

Kort na rust opende FC Twente de score, nadat een combinatie tussen Espinosa en Haris Vuckic keurig werd afgerond door eerstgenoemde. De Enschedeërs speelden een prima eerste uur tegen Konyaspor, maar viel het laatste halfuur, mede door de vele wisselingen, wat terug. De voorsprong kwam echter niet meer in gevaar.

Hieronder is de samenvatting van het duel, gemaakt door 1Twente, te bekijken.