Samenvatting FC Twente - Eintracht Braunschweig 2021-2022 (1-1)

FC Twente heeft zaterdagmiddag de eerste wedstrijd gespeeld van het kalenderjaar 2022. De Tukkers speelden op het trainingscomplex in Hengelo een oefenwedstrijd tegen Eintracht Braunschweig. Die ploeg is de huidige nummer twee van de 3. Liga, het derde niveau van Duitsland.

Ron Jans besloot te starten met twee nieuwe namen op het middenveld. In plaats van Zerrouki en Sadílek speelden Staring en Bosch. Dit heeft alles te maken met het feit dat Zerrouki afwezig is vanwege de Afrika cup en Sadílek een schorsing boven het hoofd hangt van twee wedstrijden.

FC Twente kwam vlak voor rust op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Misidjan. In de rust voerde Jans maar liefst negen wissels door. Alleen de middenvelders Staring en Bosch mochten blijven staan. In de tweede helft kwamen de bezoekers al na drie minuten op gelijke hoogte. Limnios kreeg richting het einde van de wedstrijd nog enkele goede kansen om de winnende te scoren, maar het doelpunt bleef uit. Eindstand 1-1.