Samenvatting FC Twente - PSV seizoen 2022-2023 (2-1)

Zaterdagavond stond de ploeg van Jans tegenover PSV. Vorig seizoen leverde die wedstrijd in De Grolsch Veste een waar spektakelstuk op. De Tukkers kwamen met 3-0 voor en speelden uiteindelijk nog met 3-3 gelijk. Zaterdag liet FC Twente de Eindhovenaren niet terugkomen.

Binnen een halfuur stonden de Tukkers op een 2-0 voorsprong. Het was tweemaal Cerny die voor de doelpunten zorgde. Na 45 minuten spelen stond deze stand nog steeds op het scorebord. Na de rust deed PSV wat terug. In de 55e minuut was het Guus Til die de bal via Smal in het net wist te krijgen.

Het was echter niet genoeg voor de ploeg uit Brabant. In het restant van de wedstrijd wisten de spelers van Ruud van Nistelrooij niet voldoende kansen te creëren om FC Twente van een overwinning af te houden. Door de driepunter staat de club uit Enschede momenteel vierde van de eredivisie. AZ komt zondag nog wel in actie tegen FC Emmen.