Samenvatting FC Twente - PSV seizoen 2022-2023 (2-1)

FC Twente heeft deze week uitstekende zaken gedaan in de eredivisie. Na de 4-0 overwinning tegen Excelsior, werd zaterdagavond ook koploper PSV op een nederlaag getrakteerd. Een overwinning waar niets op viel af te dwingen, want FC Twente was met name in de eerste helft de betere partij.

FC Twente schoot net als vorig seizoen uit de startblokken en overdonderde de Eindhovenaren opnieuw. Na 24 minuten stond er een terechte 2-0 op het scorebord. Beide doelpunten werden gescoord door een getergde Vaclav Cerny. Na de 1-0 rende Cerny naar de bank om daar zijn teamgenoot Misidjan te omarmen. Het leverde schitterende beelden op.

In de tweede helft was het PSV dat de boventoon voerde en al vrij snel na rust de aansluitingstreffer scoorde. Het was Til die Unnerstall in de 55e minuut passeerde. FC Twente kwam nog goed weg door een bal op de lat van PSV, maar op basis van de eerste helft was de nederlaag verdiend.

Door de overwinning staat de ploeg van Ron Jans nu op 12 punten uit 5 wedstrijden en meldt het zich in de top van de eredivisie. FC Twente heeft nu evenveel punten als PSV en drie punten achterstand op de nieuwe koploper Ajax dat thuis met 4-0 won van sc Cambuur. Feyenoord speelt op het moment van schrijven nog en AZ komt zondag in actie.