Samenvatting PEC Zwolle - FC Twente seizoen 2021-2022 (1-3)

Voor FC Twente stond zaterdagavond de derde wedstrijd in zeven dagen op het programma. Na de winst tegen RKC Waalwijk en Feyenoord in de beker, was nu hekkensluiter PEC Zwolle de tegenstander. FC Twente won de wedstrijd relatief eenvoudig met 3-1. Daarnaast namen ze ook plek vier op de ranglijst over van Vitesse dat punten verspeelde tegen Sparta (2-2, red.)

Na de bekerwedstrijd tegen Feyenoord besloot Jans zijn basiself op maar liefst vier plekken te wijzigen. Hilgers, Oosterwolde, Rots en clubtopscorer Van Wolfswinkel werden vervangen door Pleguezuelo, Smal, Limnios en Ugalde. Brama, Pierie en Lukoki waren wegens blessures afwezig.

De wedstrijd begon rommelig van beide kanten, maar het eerste schot kwam van PEC Zwolle. Toch was het FC Twente dat eigenlijk uit het niets de score opende. FC Twente kreeg in de 14e minuut de bal wel heel makkelijk van een PEC-speler, waarna Misidjan met een voorzet vanaf rechts Limnios bereikte. Hij had twee contacten nodig om de bal achter de doelman te werken.

Na de 1-0 was het FC Twente dat domineerde en had na iets meer dan een half uur spelen de score moeten verdubbelen. Misidjan kreeg veel vrijheid en hoefde de bal alleen maar goed voor te geven. Zijn voorzet kwam precies tussen Vlap en Limnios in. Een minuut later was het PEC Zwolle dat de kans kreeg op de gelijkmaker, maar het schot van Tedic ging net over.

Toch was het FC Twente dat nog voor rust loon naar werken kreeg. Uit een corner van Sadílek, verdiend na het vastzetten van PEC, scoorde de kleine Ugalde met zijn hoofd de 2-0. Hiermee komt zijn score op twee doelpunten en twee assists in drie wedstrijden.

Tweede helft

Voor Ron Jans was er geen enkele reden om te wisselen en hij stuurde daarom ook dezelfde elf spelers terug het veld op. FC Twente trok zich niet terug en ging op jacht naar de 3-0. Het duurde slechts zeven minuten tot deze stand op het scorebord stond. Het was Misidjan die zijn oude club pijn deed. Het was direct ook zijn laatste wapenfeit want in de 60e minuut werd hij gewisseld voor Cerny. Ook Bosch kwam in het veld. Hij verving Vlap.

In de 77e minuut opnieuw een dubbele wissel. Ugalde en Zerrouki mochten inrukken en plaatsmaken voor Van Wolfswinkel en Cleonise. Helaas hield Unnerstall niet de nul want een minuut voor tijd werd hij verschalkt door een afstandsschot. Hier bleef het bij. FC Twente won met 3-1 en is nu de nummer vier op de ranglijst.