Samenvatting: penaltykiller Drommel redt punt voor matig FC Twente

FC Twente wist vrijdagavond voor het eerst sinds maanden niet te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. De zegereeks werd in het Parkstad Limburg Stadion een halt toegeroepen door Roda JC: 1-1.

De ploeg van trainer Marino Pusic kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand nadat topscorer Mario Engels door de verdediging van de Tukkers glipte en niet faalde oog in oog met doelman Joël Drommel. Deze achterstand kwam FC Twente voor de rust niet meer te boven, vooral omdat het ondermaats speelde.

Na rust toonden de Tukkers zich van een andere kant zien en drong het wat meer aan op de helft van Roda JC. Dit resulteerde dan ook na ruim een uur spelen in de gelijkmaker van Aitor. De Spaanse vleugelaanvaller van FC Twente schoot raak na een slimme pass van invaller Mohammed Hamdaoui.

Tien minuten voor tijd kreeg Roda JC dé kans op weer op voorsprong te komen, nadat de ploeg een penalty kreeg voor een licht duwtje van Joël Drommel op Niels Verburgh. De doelman herstelde zijn fout en pakte de penalty van Mario Engels, waardoor het 1-1 bleef.