FC Twente Nieuws

Scheidsrechters stoppen met geven van interviews: "Het is altijd negatief"

Scheidsrechters stoppen met geven van interviews: "Het is altijd negatief"

Scheidsrechters verschijnen na de wedstrijden niet meer voor de camera van ESPN. Dit maakte leidsman Serdar Gözübüyük bekend tijdens een uitzending bij Ziggo Sport. Tot op heden verschenen scheidsrechters op verzoek voor de camera om uitleg te geven over bepaalde situaties tijdens de gespeelde wedstrijden. Dit leverde volgens Gözübüyük teveel negativiteit op.

"Er is een discutabel moment geweest en dan hoor ik binnen vijf minuten geklop op mijn deur. Dan komt er een verslaggever of commentatoren vragen of ik zo sorry kom zeggen. Het is altijd negatief", zo de 37-jarige scheidsrechter die zelf al was gestopt met het geven van uitleg voor de camera.

Scheidsrechters worden doorgaans alleen maar voor de camera gevraagd voor een reactie op iets negatiefs. Gözübüyük is dan ook blij met de beslissing. "Eigenlijk willen we het beleid volgen van de UEFA en de FIFA, gewoon geen commentaar geven over momenten."

Poll: Een goede beslissing om de scheidsrechters niet meer voor de camera te laten komen?


[totalpoll id="199942"]

Appgebruikers kunnen stemmen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties