FC Twente Nieuws

Schenk keert via de woestijn en Denemarken terug naar Nederland

Schenk keert via de woestijn en Denemarken terug naar Nederland

Xandro Schenk keert terug naar Nederland. De voormalig verdediger van FC Twente heeft een akkoord bereikt met De Graafschap. Dit houdt in dat hij komend seizoen actief zal zijn in de Keuken kampioen Divisie. De inmiddels 29-jarige Schenk tekende voor twee seizoenen in Doetinchem.

Technisch manager Peter Bijvelds is zeer content met de komst van Schenk. “Xandro is een ervaren verdediger die het jarenlang op het hoogste niveau heeft bewezen. Hij is een karaktervolle speler die in staat is om leiding te geven in het veld. Daarnaast past Xandro goed in de manier van spelen, zoals wij die beogen."

Xandro Schenk werd na de degradatie in 2018 gecontracteerd door FC Twente. In zijn eerste seizoen was hij geen vaste waarde, maar had hij wel een aandeel aan de promotie naar de eredivisie. Het seizoen 2019-2020 ontpopte hij zich wel tot basisspeler, maar in de zomer van vertrok hij bij de Tukkers.

Schenk kreeg de kans om geld op te halen uit de woestijn en tekende bij Al-Batin FC uit Saoedi-Arabië. Het avontuur duurde nog geen jaar en in augustus 2021 maakte hij de overstap naar het Deense Vendsyssel FF, een club op het tweede niveau waar in het verleden meerdere FC Twente spelers actief waren. Hij kwam tot 25 competitiewedstrijden en kiest nu voor een terugkeer naar Nederland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties