FC Twente Nieuws

Schreuder hervat zaterdag met Hoffenheim de competitie: "Verheug me erop"

Schreuder hervat zaterdag met Hoffenheim de competitie: "Verheug me erop"

Komend weekend wordt in Duitsland de competitie hervat. Hiermee is Duitsland de eerste competitie die probeert het gestaakte seizoen toch uit te spelen. Dit onder grote druk van de UEFA en het eventueel mislopen van de vele miljoenen aan tv-gelden.

Eén van de trainers uit de Duitse Bundesliga is Alfred Schreuder. Hij is sinds dit seizoen eindverantwoordelijke bij Hoffenheim en hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hertha BSC. Schreuder kijkt er naar uit ondanks het feit dat de tribunes leeg zullen zijn.

"Natuurlijk is het jammer dat er geen publiek in het stadion zal zijn. Maar dan nog verheug ik me op zaterdag”, aldus Schreuder in gesprek met De Telegraaf. "Het is voor ons allemaal belangrijk dat we weer gaan beginnen. We zijn er ook mentaal klaar voor."


[google]

Omdat de tegenstander alle commando's vanaf de zijlijn ook kunnen horen wordt er ook gewerkt met gebarentaal. "Eén van de uitdagingen wordt om het eens te worden over de gebaren die we tijdens de wedstrijd aan elkaar kunnen geven zonder dat we de tegenstander wijzer maken."

Schreuder is met Hoffenheim terug te vinden op de negende plek van de ranglijst. Het gat met de eerste Europa League plek is slechts twee punten in het voordeel van Schalke '04. Die club moet zaterdag op bezoek bij aartsrivaal Borussia Dortmund.

FOX Sports heeft aangegeven alle wedstrijden van de Bundesliga live uit te zenden. Er kan na twee maanden dus eindelijk weer voetbal worden gekeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties