FC Twente Nieuws

Schreuder trots op Ziyech: "Twente was in principe al een tussenstap naar het buitenland"

Schreuder trots op Ziyech: "Twente was in principe al een tussenstap naar het buitenland"

Donderdag werd de overstap van Hakim Ziyech naar Chelsea FC officieel naar buiten gebracht door de clubs. Ajax ontvang 40 miljoen euro voor de smaakmaker van de eredivisie en dat bedrag kan door middel van bonussen oplopen tot 44 miljoen euro. Ook FC Twente profiteert mee en krijgt 400.000 euro op de rekening gestort.

Ziyech werkte zowel bij FC Twente als bij Ajax met Alfred Schreuder. De huidige trainer van het Duitse Hoffenheim denkt dat de Engelse competitie goed past bij Ziyech. "Ik heb Arsenal altijd wat voor hem gevonden. Dat was toch de club van Robin van Persie en Mesut Özil. Schitterende voetballers waar Hakim ook zeker tussen zou passen." Het is dus een andere club uit Londen geworden. Volgens Schreuder heeft Chelsea trainer Frank Lampard hem ook gehaald om het feit dat hij op meerdere posities uit de voeten kan.

"Dat heeft Lampard natuurlijk ook wel gezien. En niet alleen in de wedstrijd die Chelsea al tegen Ajax speelde dit seizoen. De club investeert veel geld in hem. In de top screenen ze zo’n aanwinst tot in detail. Ze hebben hem denk ik het gevoel gegeven dat ze hem heel serieus hebben bekeken. Anders zou Hakim de stap niet maken."

[google]

Met de overstap naar Chelsea heeft Ziyech eindelijk zijn droomtransfer te pakken. Al in zijn tijd bij FC Twente werd hij gelinkt aan diverse buitenlandse clubs, maar de technicus was kieskeurig. Hij vond de juiste club niet en koos voor een binnenlandse transfer naar Ajax. "Het is mooi dat hij bij Ajax nog veel succes heeft meegemaakt. Dan gaat hij er weg als een grote speler. De stap van Heerenveen naar Twente was in principe al een tussenstap naar het buitenland maar de jaren bij Ajax hebben natuurlijk extreem goed uitgepakt.", besluit Schreuder in gesprek met Nik Kok van het Algemeen Dagblad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties