FC Twente Nieuws

Sparta zwaar gehavend en mist vier basiskrachten tegen FC Twente

Sparta zwaar gehavend en mist vier basiskrachten tegen FC Twente

Terwijl de competitie een week stil lag, heeft Sparta twee wedstrijden gespeeld. De inhaalwedstrijd tegen de directe concurrent Fortuna Sittard ging met 3-0 verloren, maar dinsdag pakte de ploeg van Henk Fraser de volle buit tegen Vitesse. De Rotterdammers reisden met een 1-0 voorsprong af naar Arnhem voor de resterende zes minuten van de eerder dit seizoen gestaakte wedstrijd.

De ploeg was even hekkensluiter, maar heeft de rode lantaarn nu overgedragen aan Willem II. Sparta reist nu als de nummer zestien af naar Enschede waar een zware wedstrijd wacht tegen de nummer vier FC Twente.

Fraser, die komend seizoen de trainer wordt van FC Utrecht, moet net als FC Twente vijf spelers missen. Echter missen de Tukkers met Daan Rots maar één basiskracht en Sparta maar liefst vier. Mario Engels en Mica Pinto zijn geblesseerd, Tom Beugelsdijk, Vito van Crooij en Joeri de Kamps geschorst. Toch wil Fraser niet spreken van een puzzel. "Zoveel stukjes hebben we niet."

Elk punt is in deze fase meegenomen voor de ploeg van Henk Fraser. "Je moet pieken als de nood het hoogst is, zo werkt dat in de sport. Ik kan dan hooguit wat druk weghalen door bij de pers de aandacht op mezelf te leggen in plaats van op de spelers. En je bent wat positiever in de coaching omdat de spelers het al zwaar genoeg hebben."

Met name de 3-0 nederlaag tegen Fortuna Sittard kwam hard aan. "We moeten dus onverstoorbaar blijven, ook na een slecht resultaat. Afgelopen weekend waren we na Fortuna heel teleurgesteld in elkaar. Ik ga ervan uit dat deze wedstrijd een uitzondering was", besluit Fraser bij RTV Rijnmond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties