FC Twente Nieuws

Spelersgroep FC Groningen 'merkt niets van onrust' in 'klotesituatie'

Spelersgroep FC Groningen 'merkt niets van onrust' in 'klotesituatie'

FC Groningen presteert dit seizoen nog niet zo best. De 'Trots van het Noorden' staat na negen competitieduels vijftiende in de eredivisie met acht punten, slechts drie meer dan hekkensluiter Vitesse. De onrust en frustratie is groot en er wordt gesproken van een crisis, goed zichtbaar in deze video.

Volgens FC Groningen-spelers Mike te Wierik en Joey Pelupessy is de onrust binnen de selectie echter niet zo groot. "Er wordt veel gezegd en geschreven", vertelt Pelupessy, afkomstig uit Nijverdal. "Ik lees niet alles en probeer me zoveel mogelijk van dit soort randzaken af te sluiten, maar je krijgt er altijd wel iets van mee. Maar ik moet zeggen dat er in de groep niet veel over wordt gesproken. Je moet daar als club verder ook niet te veel op ingaan. Het enige waar wij als spelers invloed op hebben zijn de resultaten. En die moeten beter."

Te Wierik sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot. "Het is rustig in de kleedkamer. We merken niets van enige onrust. We hebben ook echt een leuke en goede groep. Natuurlijk zitten we nu even in een klotesituatie. Het heeft ons ook niet altijd meegezeten, maar we moeten ons niet verschuilen achter pech of andere excuses. Wij balen enorm en zijn zelf ook niet tevreden, een vijftiende plaats kan niet met Groningen", vertelt de Tukker tegenover TC Tubantia.

Een van de redenen dat het nog niet zo lekker loopt bij FC Groningen, is de komst van de nieuwe trainer Frank Wormuth. "Als je na jaren een nieuwe trainer krijgt, is het altijd even wennen, maar dat geldt ook andersom", aldus Te Wierik. "De trainer zegt ook niet voor niets dat we nog in een proces zitten. Aan de andere kant is het ook zo dat je dat niet te lang met z’n allen moet gaan roepen, want we moeten wel punten gaan halen. Met FC Twente zondag en PSV de week erop hebben we geen gemakkelijk programma, maar als je wel punten pakt, kun je ook zo in een flow terechtkomen."

"Of we nu zes punten meer of minder hadden, dan was dat proces nog hetzelfde geweest", zegt Pelupessy. "Dat hoort ook zo, omdat je voor een bepaalde visie hebt gekozen. We hebben een hele jonge groep. In fases van wedstrijden doen we het heel goed, in andere fases zakken we weer ver weg. Dat hoort bij de jeugdigheid. Een ploeg als FC Twente zit qua leeftijdsopbouw heel goed in elkaar", besluit de aanvoerder van FC Groningen.

Zondag om 14:30 uur komt FC Groningen op bezoek bij FC Twente. Er zullen 850 supporters meereizen uit 'Grunn' om hun ploeg te steunen. De scheidsrechter van dienst is Allard Lindhout.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties