FC Twente Nieuws

Sponsoren bereid om extra 4,5 miljoen euro te investeren, maar niet zonder actie vanuit de gemeente

Sponsoren bereid om extra 4,5 miljoen euro te investeren, maar niet zonder actie vanuit de gemeente

Afgelopen weekend hebben er weer gesprekken plaatsgevonden tussen FC Twente en de investeerders. De club verkeert nog altijd in een penibele situatie en heeft extra geld nodig. De investeerders bereikten al een akkoord over een aandelenovername van 8 miljoen euro, maar wil daarbij dat de gemeente ook water bij de wijn doet.

De ondernemers willen pas een handtekening zetten als de gemeente een extra garantstelling afgeeft van 7 miljoen euro. Afgelopen weekend hebben de investeerders al water bij de wijn gedaan en het bedrag van 8 miljoen verhoogd hebben naar 12,5 miljoen euro. Echter wil de groep nog altijd dat ook de gemeente over de brug komt.

[google]

Volgens Erik Velderman is dit in 2016 ook afgesproken toen de eerste garantstelling af werd gegeven. Hierbij is op schrift vastgelegd dat als FC Twente in de toekomst in de problemen zou komen, de gemeente de club zou gaan helpen. Vooralsnog is er weinig enthousiast gereageerd vanuit de gemeente. Volgens wethouder Eerenberg overvraag FC Twente en is er simpelweg geen geld voor de garantstelling van 7 miljoen euro.

De verwachting is dat er deze week meer duidelijkheid komt.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties