FC Twente Nieuws

Statistiekenoverzicht eredivisie van 2021: Onverwachte rol voor Zerrouki

Statistiekenoverzicht eredivisie van 2021: Onverwachte rol voor Zerrouki

Nadat Sparta en RKC donderdagavond als laatste twee ploegen in actie kwamen in dit voetbaljaar, zit het er voor wat betreft de eredivisie nu echt op. Het bood De Telegraaf de gelegenheid om door middel van statistieken terug te blikken op het voetbaljaar 2021. Ramiz Zerrouki speelde in deze een onverwachte rol.

Alleen Adam Maher maakte in het afgelopen jaar namelijk meer overtredingen dan de Algerijnse middenvelder van FC Twente. Maher maakte in 2021 68 overtredingen, terwijl Zerrouki 65 keer werd teruggefloten. De nummer drie van het lijstje is Mats Seuntjes, die 64 keer buiten de regels trad. Het gehele statistiekenoverzicht, waarin de Ajacieden domineerden, valt hier te lezen.

Maher en Zerrouki stonden afgelopen woensdag nog tegenover elkaar in de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente. In dit duel werd nog maar eens bestempeld dat de twee middenvelders het spel van hun elftallen vormgeven. Bijna altijd begint de opbouw bij hun, maar er zit dus ook een andere kant aan de twee spelmakers.

Hoewel het wellicht geen statistiek is om trots op te zijn, zal Zerrouki een uitstekend gevoel overhouden aan 2021. Zowel bij FC Twente als in het Algerijnse elftal groeide de middenvelder uit tot een vaste waarde. In het tweede gedeelte van het jaar wist hij ook nog eens heel voetbalkijkend Nederland voor zich te winnen met een aantal wereldgoals. Kortom, 2021 is voor de 23-jarige groeibriljant van de Tukkers meer dan geslaagd en daar doet deze statistiek niets aan af. Daarbij kan de welbekende 'nuttige overtreding' soms van grote waarde zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties