FC Twente Nieuws

Steijn moest vluchten wegens bedreigingen, maar nam op ultieme wijze wraak

Steijn moest vluchten wegens bedreigingen, maar nam op ultieme wijze wraak

Sem Steijn nam afgelopen mei wraak op NAC-supporters. Zijn vader, voetbaltrainer Maurice Steijn, was een jaar daarvoor vertrokken bij NAC nadat hij bedreigingen ontving vanuit de aanhang. De middenvelder die destijds bij ADO Den Haag speelde liet na de goal even goed zijn achternaam aan de aanhang zien en stak zijn middelvinger op. De reden voor deze wraakactie speelde al lang bij Sem Steijn.

Dat legt hij uit bij VoetbalTijd. "De zomer voor die goal was ik met mijn zusje gewoon in Den Haag. Mijn ouders waren op Ibiza. Ik kreeg bericht van mijn vader: 'Je moet het huis uit, het gaat niet goed'. Dat was vanwege alle bedreigingen. We moesten naar onze oma toe. Met onze spullen, met onze honden en alles. Ik had zoiets van: Ik ga het huis niet uit, dat doe ik niet. Maar dat heb ik uiteindelijk toch gaan", aldus Sem Steijn.

"Twee maanden daarna speelde ik voor het eerst NAC-uit. Toen wilde ik al zo graag scoren." Dit lukte echter niet. Afgelopen mei tijdens de play-offs om promotie/degradatie lukte het wel. "Toen kwam het in de play-offs. De manier waarop, voor dat vak daar, dat was de ultieme wraak. Niet alleen voor mijn vader, maar voor de hele familie Steijn", zegt de 21-jarige aanvallende middenvelder van FC Twente.

Steijn heeft sowieso een hele goede band met zijn vader. "Absoluut. Wij doen onwijs veel samen en dat blijft ook. Wij vonden het heel jammer van NAC. Het is normaal hartstikke gaaf daar en het is geweldig om er te spelen. Het is een supermooi stadion en alles eromheen is ook mooi", besluit Steijn.

Steijn scoorde in de eerste ronde van de play-offs tegen NAC Breda de 0-1 in het Rat Verlegh Stadion. Uiteindelijk ging ADO Den Haag door naar de tweede ronde door met 4-2 te winnen over twee duels. Ook de ronde daarna werd met 4-2 gewonnen, deze keer van FC Eindhoven. In de krankzinnige finale van play-offs tegen Excelsior ging het echter mis voor Steijn en co, waardoor ADO nog steeds in de Keuken Kampioen Divisie speelt. Steijn had destijds al zijn handtekening gezet onder een contract bij FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties