FC Twente Nieuws

Stevens: "Cambuur is in dat opzicht niet te vergelijken met Twente"

Stevens: "Cambuur is in dat opzicht niet te vergelijken met Twente"

Sonny Stevens speelde in de recente geschiedenis vier jaar voor FC Twente. Nadat Stevens over was gekomen van FC Volendam kreeg hij echter te maken met blessures, en veel ook. De sluitpost vetrok na achttien wedstrijden in vier jaar tijd naar Go Ahead Eagles. Via Excelsior kwam hij uiteindelijk bij SC Cambuur terecht.

In Friesland is de 29-jarige goalie helemaal op zijn plek. Afgelopen seizoen promoveerde de oud-doelman van FC Twente alsnog naar de eredivisie. Na de wedstrijd waarin de ploeg officieuze promotie behaalde vergeleek Stevens de 'volksclub' SC Cambuur met FC Twente. In gesprek met Twente Insite legt hij die bewering uit.

De keeper die afgelopen seizoen slechts één competitiewedstrijd miste, geeft aan dat SC Cambuur geweldige supporters heeft. De achterban zou het qua grootte alleen wel afleggen tegenover FC Twente. "Cambuur is in dat opzicht niet te vergelijken met Twente", benadrukt de goalie uit Hoorn.

[google]

"FC Twente is natuurlijk een gigantische ploeg en een hele mooie club", vervolgt Stevens. "De club heeft een hele trouwe achterban en het leeft in de regio", vertelt de sluitpost die tussen 2013 en 2017 onder contract stond in Enschede.

Deze eigenschappen zag hij ook in Friese dienst terugkomen. "Dat merk je hier ook wel. De supporters zijn trouw en ademen voetbal. Dat heb ik in de vier jaar dat ik bij FC Twente heb gespeeld natuurlijk ook gemerkt. Dus in dat opzicht vindt ik dat soort clubs wel op elkaar lijken", besluit de keeper die komend seizoen met SC Cambuur in de eredivisie te zien zal zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties