FC Twente Nieuws

Stoch blikt terug op periode bij FC Twente: "Ga niet ontkennen dat ik weleens uitging"

Stoch blikt terug op periode bij FC Twente: "Ga niet ontkennen dat ik weleens uitging"

Miroslav Stoch werd in het seizoen 2009-2010 door Chelsea verhuurd aan FC Twente. De Slowaak kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode in Enschede.

"De tijd is echt voorbij gevlogen", vertelt Stoch in gesprek met VICE. Mijn jaar bij FC Twente was mijn eerste volwaardige seizoen in het grote mannenvoetbal. Ik zal die tijd nooit vergeten."

"Ik woonde in mijn eentje in een appartement, vlakbij het centrum", vervolgt de vleugelaanvaller. "Ik was veel samen met Andrej Rendla, een andere Slowaakse jongen in de selectie van FC Twente. We waren een soort familie. Ik ga niet ontkennen dat ik ook weleens uitging, maar wel alleen op de juiste momenten. We speelden dat jaar de Europa League, dus er was bijna geen tijd voor. Trainer Steve McClaren zei ook altijd: ‘Wees een beetje voorzichtig met wat je allemaal doet buiten het veld.’ Dus we kozen de goede momenten uit."

Stoch noemt McClaren een 'fantastische man'. "Ik begon het seizoen erg goed, maar na de winterstop zakte mijn niveau een beetje weg. Aan het einde van het seizoen was ik weer helemaal terug en begon ik weer doelpunten te maken. Toen het even wat minder ging, maakte Steve me soms ook gewoon kapot. Hij riep me dan naar zijn kamertje om op de videobeelden precies uit te leggen wat hij van me verwachtte. Hij kon heel hard zijn, maar vooral ook heel eerlijk. Dat vond ik prettig", aldus Stoch.

[google]

Stoch speelde in totaal 45 wedstrijden in het eerste elftal van FC Twente. Hierin was hij goed voor twaalf doelpunten en vijf assists. Later kwam Stoch uit voor onder andere Fenerbahçe SK, PAOK Saloniki en SK Slavia Praag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties