FC Twente Nieuws

Streuer over afgelopen seizoen: "Daar kregen we terecht kritiek op"

Streuer over afgelopen seizoen: "Daar kregen we terecht kritiek op"

FC Twente heeft het het afgelopen seizoen uitstekend gedaan in de eredivisie. De ploeg van Ron Jans eindigde vierde in de competitie en plaatste zich daarmee voor de derde voorronde van de Conference League. Hiervoor zijn niet alleen de spelers en staf te bedanken, maar ook technisch directeur Jan Streuer, die als eindverantwoordelijke samen met de trainer en scouting het team samenstelde.

Jan Streuer had al snel in de gaten dat het wel eens een mooi seizoen kon worden. "We hadden voor het seizoen al een goed gevoel. Er stond een betere ploeg dan het jaar ervoor. Vervolgens verloren we twee van de eerste drie competitiewedstrijden, tegen Fortuna Sittard en SC Cambuur. Niet echt een fijne start, maar daarna hebben we er nog maar vier verloren in het hele seizoen," aldus de technisch directeur in gesprek met Sander Janssen van Voetbal International.

Ondanks dat de Tukkers veel punten pakten, was er in de eerste helft van het seizoen veel kritiek op het spel van FC Twente. "In de eerste seizoenshelft speelden we niet echt goed, daar kregen we terecht kritiek op. De wedstrijden waren niet heel aantrekkelijk, maar we haalden heel veel punten. Als het spel dan nog beter kan, kan het alleen maar beter worden. Je speelt naar je mogelijkheden en bij ons was het zo dat het elftal nog ingespeeld moest raken. De staf is ermee aan de slag gegaan en na de winterstop was het ook qua spel een stuk beter. De ploeg was stabiel, daar willen we komend seizoen op voortborduren."

In de winterstop stond Twente op de zesde plek met 32 punten na achttien wedstrijden en een puntengemiddelde van 1,78 per wedstrijd. In de tweede seizoenshelft werd niet alleen het spel, maar ook de resultaten beter: FC Twente behaalde 36 punten in zestien duels en een puntengemiddelde van 2,25 per wedstrijd. Alleen Ajax deed het met 41 punten beter in de tweede seizoenshelft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties