FC Twente Nieuws

Streuer verheugd door groei bij Zerrouki en Hilgers: "Mees is echt een meevaller"

Streuer verheugd door groei bij Zerrouki en Hilgers: "Mees is echt een meevaller"

Jan Streuer heeft als technisch directeur van FC Twente al bakken met werk moeten verrichten. In de twee transferzomers die hij tot nog toe voor zijn rekening nam, moest hij telkens weer een groot aantal spelers aan de club binden. Door de doorstroom uit de jeugdopleiding werd dit aantal niet nog groter dan het al was.

Kijk bijvoorbeeld naar Daan Rots, Jayden Oosterwolde, Ramiz Zerrouki en Mees Hilgers. Allen speelden zij een groot gedeelte van de wedstrijden van de eerste seizoenshelft in de basis. Dit seizoen is laatstgenoemde de grootste verrassing. "Mees is echt een meevaller, we hadden niet verwacht dat hij zich zo snel in de basis zou spelen", vertelt de technisch directeur verheugd aan Sander Janssen van Voetbal International.

Natuurlijk maakte ook Zerrouki een stormachtige ontwikkeling door. De Algerijn groeide in 2021 uit tot een onmisbare schakel in het elftal. "Maar ook iemand als Zerrouki, die toen ik hier kwam pas één wedstrijd in het eerste had gespeeld, doet het goed", zegt Streuer over de middenvelder die in de net afgelopen eerste seizoenshelft pas één wedstrijd miste.

Talenten die zich op een representatief niveau weten te tonen, liggen goed in de markt. Onlangs werd bekend dat Hilgers op de schaduwlijst van Feyenoord zou staan. Toch is Streuer niet bang voor een vertrek van Hilgers ofwel Zerrouki. "Of er interesse voor ze is? Op dit moment niet. Ik kan me ook niet voorstellen dat we in de winter spelers kwijtraken."

Na afloop van het seizoen is dat misschien anders, al kan dan het coronavirus er nog voor zorgen dat de twee spelers voor FC Twente behouden blijven. "In de zomer misschien wel, dat moeten we dan weer opvangen. Clubs zijn door corona wel wat voorzichtiger geworden op de markt", besluit Streuer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties