FC Twente Nieuws

Streuer vol ongeloof over blunderende voorgangers bij FC Twente

Streuer vol ongeloof over blunderende voorgangers bij FC Twente

Technisch directeur Jan Streuer vindt het ongelooflijk dat FC Twente een talent als Tijjani Reijnders in 2015 heeft laten gaan. Dit gebeurde tijdens het laatste seizoen van Cees Lok als technisch manager. Zijn opvolger Ted van Leeuwen begon op 1 juni en had nog een maand om Reijnders binnenboord te houden, maar hij greep niet in. Ook huidig hoofd voetbalzaken, destijds jeugdtrainer, was diep onder de indruk van Reijnders, maar kon zijn vertrek niet voorkomen.

Reijnders wilde terugkeren naar PEC Zwolle, maar de overschrijving kwam te laat. Hierdoor werd hij gedwongen terug te keren naar de amateurs. Hij koos voor een jaar bij het Zwolse CSV '28. In 2016 sloot hij alsnog aan bij PEC Zwolle waarna AZ hem een jaar later naar Alkmaar haalde. Met succes want na vijf jaar is hij nu een vaste waarde.

Jan Streuer is zeer gecharmeerd van Reijnders en snapt dan ook niet dat de beleidsbepalers van toen hem hebben laten gaan omdat hij te klein zou zijn. "Het is toch ongelooflijk dat een jongen als Tijjani bij ons is weggegaan", zegt hij in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. Zelf maakte hij een vergelijkbare situatie mee bij Vitesse, de club waar hij iets meer dan tien jaar werkzaam was.

"Bij Vitesse kreeg Stijn Schaars als 14-jarige jochie te maken met groeiproblemen, waardoor hij een jaar niet kon voetballen. Het makkelijkste was geweest om hem weg te sturen, omdat hij zo klein was. Maar wij hielden vast aan hem, omdat wij zijn potentie zagen. Stijn haalde niet alleen het eerste van Vitesse, maar ook het Nederlands elftal."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties