Strijdend tiental FC Twente komt net te kort voor drie punten in Utrecht

Voor FC Twente stond woensdagavond om 21:00 uur de laatste wedstrijd op het programma voor de winterstop. De Tukkers speelden in de afgelopen 11 dagen maar liefst vier wedstrijden. FC Twente kende daarnaast een ongeslagen reeks van zes wedstrijden. Vanavond kon FC Utrecht in de eigen Galgenwaard hier geen verandering in brengen. De wedstrijd eindigde in 1-1. Daarmee sluit FC Twente het kalenderjaar 2021 af als nummer 6 op de ranglijst.

Na de wisselingen in de wedstrijd tegen PEC Zwolle afgelopen zaterdag voerde Ron Jans vanavond weer drie wijzigingen door. De verdedigers Hilgers en Oosterwolde keerden terug in de achterste linie. In de aanval maakte clubtopscoorder Van Wolfswinkel zijn terugkeer na één wedstrijd rust. Vleugelaanvaller Rots moest opnieuw zijn positie afstaan aan Limnios.

De eerste minuten van de wedstrijd begonnen wat rommelig en het spel was van beide kanten nog niet zuiver. Zowel FC Twente als FC Utrecht zetten elkaar vroeg onder druk en wouden het tempo in de wedstrijd hoog houden. Dit leidde in het eerste kwartier tot weinig gevaar. Opvallend was dat de ploeg van Jans bij balbezit van de FC Utrecht zich opstelde in een 4-5-1 formatie.

In de minuut 17e veroverde Zerrouki de bal op het middenveld, waarna Van Wolfswinkel er met de bal van door kon. Een gemakzuchtige Van der Hoorn wist niet dat de spits van FC Twente zo kort in zijn rug zat en verloor daardoor de bal. Ricky van Wolfswinkel omsingelde de keeper en schoot hoog raak in het lege doel. Kort na de 1-0 was er bijna een razendsnel antwoord van de Domstedelingen. Aanvoerder Pröpper kon zich nog voor de bal gooien en voorkwam daarmee een 100 procent scoringskans.

Na 25 minuten spelen kreeg FC Utrecht een gevaarlijke vrije trap op de 16 meter lijn. Via het hoofd van Sadilek ging de bal over de goal van Unnerstall. Het was vooral FC Utrecht die het spel hierna bepaalde. Door de goede organisatie achterin bij FC Twente kon de ploeg van Hake maar één keer de bal op goal krijgen. Tot het rustsignaal was er bij de spelers van FC Utrecht heel wat frustratie en dat merkte ook arbiter Martens die het vaak om zijn oren kreeg.

Binnen één minuut na rust kreeg Pröpper uit een voorzet van Limnios de bal op het hoofd, maar kon Paes nog net de bal redden. In de 51e minuut kreeg middenvelder Sadilek een onterechte directe rode kaart na een lichte elleboog in het gezicht van Douvikas. FC Twente reageerde direct met verdedigende wissels. Misidjan en Vlap werden onder andere naar de kant gehaald en in het veld kwamen Pleguezuelo en Smal.

In de 70e minuut kopte invaller Pleguezuelo de bal net over de lat na een goed genomen corner. Toch nam de ploeg van Hake al snel het heft weer in eigen handen en begon zelf de kansen te creëren. De laatste 15 minuten van de wedstrijd kwam FC Utrecht steeds meer tot grote kansen, maar Unnerstall kon toch nog telkens tot redding komen. Veel wissels en enkele VAR-momenten zorgden voor acht minuten blessuretijd. In de 95e minuut kwam FC Utrecht toch nog op 1-1 na een kopbal van aanvaller Mahi. Na 98 minuten voetbal kwam er een einde aan een beladen voetbalavond in Utrecht.