FC Twente Nieuws

Succestrainer Robert de Pauw vertrekt naar Bundesliga

Succestrainer Robert de Pauw vertrekt naar Bundesliga

Robert de Pauw, die afgelopen seizoen de trainer was van het succesvolle vrouwenelftal van FC Twente, vertrekt naar Bayer Leverkusen, zo meldt de Duitse club op haar officiële website. Hij wordt de nieuwe trainer van het vrouwenelftal van Bayer Leverkusen, waar hij een tweejarig contract tekent. In de winterstop werd al bekend dat De Pauw FC Twente ging verlaten.

Robert de Pauw kwam in de zomer van 2021 over van de KNVB. Hij volgde Tommy Stroot op bij de Tukkers, die vertrok naar het Duitse VfL Wolfsburg. Ook De Pauw vertrekt naar Duitsland: hij wordt de hoofdtrainer van het vrouwenelftal van Bayer Leverkusen. Hij volgt Achim Feifel op, die de sportief directeur van de club wordt.

De Pauw heeft er een zeer succesvol seizoen opzitten in Enschede. Met de Tukkers won hij de landstitel en de Eredivisie Cup. Afgelopen januari werd al bekend dat hij de club ging verlaten en ruim een week geleden maakte hij bekend dat hij naar de Bundesliga ging vertrekken. Op 4 juli zal De Pauw beginnen bij Bayer Leverkusen.

Voordat De Pauw naar Enschede vertrok, was hij bij de KNVB trainer van Oranje onder 17. Eerder was de Nijmegenaar trainer bij NEC, sv Orion en het vrouwenelftal van Achilles '29. Bij de Tukkers wordt hij opgevolgd door Joran Pot, die overkomt van het vrouwenelftal van PEC Zwolle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties