FC Twente Nieuws

Supp. Ver. Het Roze Ros in oprichting ondanks negatieve reactie FC Twente

Supp. Ver. Het Roze Ros in oprichting ondanks negatieve reactie FC Twente

Ben Meijer-Hof heeft besloten om zijn plan om een supportersvereniging op te richten voor homoseksuelen door te zetten. Dit ondanks de negatieve reactie die hij kreeg van Paul van der Kraan. De algemeen directeur liet weten dat een dergelijke supportersvereniging niet past binnen het beleid van de club.

“Uw verzoek voor het oprichten van supportersvereniging Het Roze Hart past niet in ons beleid van supportersverenigingen, waarin wordt gesteld dat er geen potentiële leden mogen worden uitgesloten op basis van etniciteit, genderidentiteit, religie of seksuele voorkeur”, zo schreef Van der Kraan vorige week. Ondanks het bericht zette Meijer-Hof zijn plan door.

"Ik heb de vereniging Het Roze Ros (io) genoemd”, zo laat hij weten in een nieuw schrijven aan Van der Kraan. Inmiddels heeft hij ook een Facebookpagina aangemaakt te vinden onder de naam 'Het Roze Ros (dé Trots van FC Twente)'. De groep heeft op het moment van schrijven 29 leden.

De nieuwe supportersvereniging is bedoeld voor homoseksuele supporters, maar hetero's worden zeker niet geweigerd. "Ook hetero’s zijn van harte welkom", aldus Meijer-Hof in gesprek met de TC Tubantia. Hij heeft zich inmiddels ook aangesloten bij een Whatsapp groep met daarin leden van andere 'roze' supportersverenigingen in het betaald voetbal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties