FC Twente Nieuws

Te Wierik flirtte twee keer met FC Twente: "Heb contact gehad"

Te Wierik flirtte twee keer met FC Twente: "Heb contact gehad"

Mike te Wierik is Tukker en opgegroeid in het Twentse dorpje Hengevelde. Hij voetbalde jaren in de jeugdopleiding van FC Twente, maar brak hier niet door. Toch is de club hem blijven volgen en werden lonkte een terugkeer naar Enschede. Hier kwam het om diverse redenen net niet van.

De eerste keer was medio 2020 toen de verdediger besloot FC Groningen transfervrij te verlaten. Hij was in gesprek met FC Twente, en volgens de Telegraaf was de transfer al rond, maar Te Wierik koos uiteindelijk voor het Engelse Derby County.

"Ik heb wel contact gehad met FC Twente", bevestigt Te Wierik bijna twee jaar later. Dat hij in gesprek was met FC Twente werd hem niet in dank afgenomen. Niet door de supporters van FC Groningen, maar ook niet door de supporters van Heracles.

"Ik kreeg van alles over me heen. Van Heracles-supporters en van Groningen-fans die niet blij zijn. Maar ook van Twente-supporters in de buurt, die zeggen: ‘kom maar deze kant op’. Ik stond er tussen in, zonder dat er iets is", zo vertelde Te Wierik destijds in de Tubantia.

Hij vertrok naar Engeland, maar na een half jaar mocht hij daar weer vertrekken. Opnieuw werd er gesproken met FC Twente. "We hebben wel even met FC Twente gesproken, alleen was het die winter niet per se een optie. Het ging meer over het volgende seizoen. Uiteindelijk hebben ze Pröpper gehaald." De inmiddels 29-jarige Te Wierik koos voor een terugkeer naar FC Groningen waar hij nu nog een contract heeft tot medio 2024.

Of hij ooit nog voor FC Twente wil gaan spelen? "Nu moet ik oppassen wat ik zeg want ik ben een Heraclied. FC Twente is een grote club en ligt in de buurt. Veel vrienden van me zijn voor FC Twente, maar ik denk niet dat Heracles-supporters het mij in dank afnemen." Tel daar de supporters van FC Groningen bovenop. "FC Twente en FC Groningen liggen elkaar ook niet zo. Een lastige keus", zo besluit Te Wierik aan tafel bij Voetbaltijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties