FC Twente Nieuws

Te Wierik had geen zin om te voetballen: "Wedstrijd kan me gestolen worden"

Te Wierik had geen zin om te voetballen: "Wedstrijd kan me gestolen worden"

FC Groningen leed woensdagavond haar zesde nederlaag op rij. Dat houdt in een evenaring van het negatieve clubrecord. Echter was er voor Mike te Wierik maar één ding écht belangrijk en dat was het eerbetoon aan Jody Lukoki. De Tukker kwam de speler in het verleden vaak tegen en het overlijden deed hem dan ook veel.

Na afloop kreeg hij de vraag van ESPN met welke emotie hij voor de camera stond. "Er kan eigenlijk maar één emotie zijn, maar ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik erover moet zeggen. Als je dan begint op het veld en je ziet dat kleine ventje, dan heb je niet veel zin om te voetballen moet ik eerlijk zeggen. Dan zie je dat voetbal maar een bijzaak is."

Hoe zet je dan die knop weer om? "Op een gegeven moment zit je wel weer in die flow van de wedstrijd. Je moet ook, maar dat het moeilijk is lijkt me duidelijk. Het is heel pijnlijk en verschrikkelijk. Ik heb er bijna geen woorden voor."

"Ik heb met hem gespeeld in de jeugd van Oranje want hij is ook van mijn lichting. Als je dat nieuws dan hoort denk je: what the fuck. Als je dan op het veld staat vanavond denk je: die wedstrijd kan me gestolen worden. Maar daarna probeer je je op te richten, hoe moeilijk dat ook is. Dan moet je er alles aan doen om die wedstrijd te winnen. Dat hebben we gedaan, maar het was niet genoeg om hier drie punten te pakken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties