FC Twente Nieuws

Te Wierik: "Jans heeft me al een paar keer uitgenodigd voor een kop koffie"

Te Wierik: "Jans heeft me al een paar keer uitgenodigd voor een kop koffie"

Zondag speelt FC Twente de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Bij de tegenstander staan twee spelers onder contract die in het verleden ook het shirt van FC Twente droegen. Mike te Wierik en Joey Pelupessy. Laatstgenoemde haalde het eerste elftal, Te Wierik vertrok vroegtijdig en brak door bij Heracles.

Voor het tweetal is de wedstrijd tegen FC Twente speciaal. "Daar is het allemaal begonnen, daar heb ik de opleiding doorlopen en mijn debuut in het eerste elftal gemaakt", aldus Pelupessy die na FC Twente net als Te Wierik vertrok naar Almelo. Daarna speelde hij drie jaar bij Sheffield Wednesday en één seizoen bij het Turkse Giresunspor.

Zijn collega Mike te Wierik speelde na Heracles voor FC Groningen waar hij samenwerkte met Ron Jans. Ook kende hij een kort avontuur in Engeland. Hij kon in 2020 naar FC Twente, maar koos voor het buitenlandse avontuur bij Derby County. Na een half jaar keerde hij terug bij FC Groningen en tekende en langdurig contract.

De man uit het Twentse Hengevelde vindt het bijzonder wat FC Twente momenteel presteert onder zijn oud-trainer. "Ik vind het heel knap wat Ron Jans en FC Twente doen", vertelt de verdediger in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. "Jans is een heel leuke man, waar ik nog steeds contact mee heb. Hij heeft me al een paar keer uitgenodigd voor een kop koffie thuis, maar het is er nog niet van gekomen."

Hij kijkt dan ook uit naar de wedstrijd waar veel van zijn vrienden op de tribune zullen zitten. "Het is altijd mooi om daar te spelen. Het zit er vol en de sfeer is top. Zondag zitten er veel familieleden en vrienden op de tribune, en ja, de meesten zijn voor FC Twente.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties