FC Twente Nieuws

Ted van Leeuwen vertrekt bij NEC Nijmegen

Ted van Leeuwen vertrekt bij NEC Nijmegen

Ted van Leeuwen gaat vertrekken bij NEC Nijmegen. De oud-technisch directeur van FC Twente diende afgelopen april al zijn ontslag in bij de Raad van Commissarissen van NEC. Hij werd echter verzocht om de zomerse transferperiode nog te doen. De technisch directeur blijft nog tot eind oktober om lopende zaken af te ronden en vertrekt dan bij NEC.

Ted van Leeuwen werd medio 2015 aangesteld als technisch manager van FC Twente. Deze rol vervulde hij tot oktober 2016, toen hij naar het Deense Esbjerg fB vertrok. In de zomer van 2018 kwam hij weer terug bij FC Twente. Als technisch directeur was hij in zijn eerste seizoen gelijk medeverantwoordelijk voor de promotie naar de eredivisie. Na de corona-uitbraak in 2020 moest Van Leeuwen vertrekken bij FC Twente, omdat de club een andere koers wilde varen. Zijn vervanger was Jan Streuer, die het uitstekend doet bij de Enschedese club.

"NEC is niet meer te vergelijken met de club van anderhalf jaar geleden", vertelt Van Leeuwen op de officiële website van NEC. "Met de hulp van iedereen is er veel ten goede gekeerd. Niet alleen is NEC gepromoveerd, maar de hele organisatie is op Eredivisieniveau gebracht. Qua faciliteiten en qua denken. Deze resultaten zijn de consequenties van faciliteren. Dat is het fundament van alles. Nieuwe kleedkamers, nieuwe gym, met de tong bijgelikte velden. Daarmee is er elan in de club gekomen, een nieuw geloof, een positieve dynamiek. Na jaren in de duisternis te hebben doorgebracht, schijnt weer een mooi licht op de club. Iedereen is enthousiast: NEC doet er weer toe."

"Alle gestelde doelen zijn bereikt. En sneller dan verwacht. Voor wie zo lang in het vak zit als ik, gaat er weinig attractie uit van het op de winkel passen. Op mijn leeftijd tikt de tijd nu eenmaal wat sneller. De club is klaar voor de derde fase van het project: bevestigen en uitbouwen. En zo de stap te maken naar een vaste plaats in de subtop van de Nederlandse Eredivisie. Dat is een realistische doelstelling", aldus Van Leeuwen.

"De RvC heeft me in april gevraagd tenminste deze transferwindow nog te doen en dat verzoek heb ik met plezier ingewilligd. Tot eind oktober zal ik de lopende zaken afhandelen. Het is met veel plezier dat ik terugkijk op dit project. Ik wens iedereen heel veel succes", besluit Van Leeuwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties