FC Twente Nieuws

Ten Caat blij met 'dikverdiende overwinning': "Spelvreugde mooi om te zien"

Ten Caat blij met 'dikverdiende overwinning': "Spelvreugde mooi om te zien"

Maandagmiddag startte Jong FC Twente de kampioenspoule van de beloftenteams met een prima 0-2 zege op Jong Feyenoord. Na een vroege treffer van Tim van de Schepop, was het vlak voor tijd Rashaan Fernandes die met zijn treffer voor de bevrijdende 0-2 zorgde. Eerder nog miste de aanvaller een strafschop. Trainer Theo ten Caat is vol lof over de overwinning van zijn ploeg.

“Een dikverdiende overwinning”, aldus Ten Caat op de website van FC Twente. "In het eerste half uur waren we veruit de bovenliggende partij en hadden we na de vroege 0-1 verder uit moeten lopen. We waren in de eindfase wat slordig en daardoor maakten we niet de tweede of derde goal. We kwamen tot goede aanvallen en wisten de spitsen goed te bereiken."

Na rust was Jong FC Twente ook de bovenliggende partij, maar werd er verzuimd om het duel in het slot te gooien. "We misten een penalty en dan blijft het 0-1, je weet dat Feyenoord met een kans de wedstrijd op zijn kop kan zetten. Toen zij in de slotfase wat meer naar voren speelden kwam er ruimte en beslissen we de wedstrijd", vervolgt Ten Caat.

Met de 0-2 overwinning begint Jong FC Twente uitstekend aan de kampioenspoule met de beste beloftenteams. "De jongens hebben het vandaag goed gedaan, complimenten. Daarnaast is de spelvreugde van het team mooi om te zien, de spelers hebben wat voor elkaar over en zijn bereid elkaars fouten goed te maken op het veld."

[google]

De oefenmeester van Jong FC Twente besloot zijn selectie ook aan te vullen met spelers van FC Twente Onder 19. "Vandaag hadden we enkele spelers van Onder 19 bij de selectie, Luca Everink speelde in de basis. Luca is eerstejaars A-junior en het is mooi dat deze jongens zich dusdanig ontwikkelen dat ze in de beloften mee kunnen spelen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties