FC Twente Nieuws

Ten Hag duikt op bij reünie FC Twente: "Je voelt dat hij een Twente-hart heeft"

Ten Hag duikt op bij reünie FC Twente: "Je voelt dat hij een Twente-hart heeft"

Erik ten Hag was recentelijk bij een reünie van FC Twente. Dat meldt voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa die ook aanwezig was. Er waren zo'n 200 mensen aanwezig waaronder oud-spelers, oud-werknemers, maar ook huidige spelers en werknemers.

Van Staa werkte in het verleden samen met Ten Hag bij FC Twente en uiteraard maakten ze even een praatje. Soepel ging dit echter niet. "Ik heb hem even gesproken, maar er was een DJ en die maakte zoveel herrie, dat wil je niet weten. Maar wel geweldig voor het sfeertje", vertelt hij met een lach bij de Oosttribune.

Waar heb je het dan over? "Nou, er waren ook twee scouts uit ons scoutingsteam bij FC Twente; Roy Beukenkamp en Gerrit de Kraan. Die werken, en dat wist ik helemaal niet, full-time voor Manchester United. Als die dan de hoofdcoach tegenkomen dan werkt dat toch anders. Erik weet wel welke spelers hij voor het eerst wil, en hun zijn daarachter met andere spelers bezig. Je praat dus een beetje langs elkaar, al kon je elkaar niet goed verstaan. Maar het was geweldig om daar te zijn."

Van Staa is trots dat zijn pupil het heeft geschopt tot hoofdtrainer van één van de grootste clubs ter wereld. "Ten Hag weet gewoon waar hij het over heeft. Dat zag je toen al bij de jeugd toen hij daar hoofd opleidingen was. Ten Donkelaar werkte daar ook en die zei altijd: dat wordt een grote trainer. Hoe groot je wordt in de wereld van de voetballerij weet je nooit, maar dat hij zo'n carrière zou gaan maken. Laten we daar gewoon trots op zijn.'

Dat hij dan tijd maakt voor een FC Twente-reünie zegt volgens Van Staa veel. "Je voelt aan hem dat hij een Twente-hart heeft. Hij heeft daar de opleiding genoten en er gespeeld, dan is het toch leuk om even terug te komen?"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties