FC Twente Nieuws

Ten Voorde verrast: "Het voelt niet fijn Verbeek gelijk te geven"

Ten Voorde verrast: "Het voelt niet fijn Verbeek gelijk te geven"

Afgelopen dinsdag kreeg Gertjan Verbeek het nieuws dat er geen vertrouwen meer was vanuit het bestuur van Almere City FC om door te gaan met de trainer. Hiermee kwam er binnen en half jaar een einde aan de samenwerking tussen beide partijen. Lang hield het bestuur haar hand boven het hoofd van Verbeek, maar na de wedstrijd tegen MVV was niet de vraag of Verbeek zou worden ontslagen, maar wanneer. Het duurde in totaal nog drie dagen voordat Verbeek definitief te horen kreeg dat de club verder wilde zonder hem.

Het betreffende moment vond plaats na afloop van de verloren wedstrijd tegen MVV. De 2-0 werd gescoord nadat Almere City verdediger Leeuwin de bal zomaar in de voeten speelde bij de aanvaller van MVV, om vervolgens geen enkele poging te ondernemen om zijn fout goed te maken. "Als je kijkt hoe die tweede goal tot stand kwam, dan zou je haast denken aan sabotage", zo zei de oefenmeester voor de camera van zijn andere werkgever ESPN.

Ook Leeuwin stond na diezelfde wedstrijd apathisch voor de camera van ESPN en het kwam er op neer dat de trainer maar naar een oplossing moest zoeken. "Daar is hij toch voor aangesteld?" Leon ten Voorde is absoluut geen fan van Gertjan Verbeek, maar vandaag geeft hij de oefenmeester gelijk in zijn wekelijkse column in de TC Tubantia.

Het voelt niet fijn Verbeek gelijk te geven

"Het voelt niet fijn Gertjan Verbeek gelijk te geven, maar toen hij vorige week na weer een nederlaag van zijn ploeg zei dat dit op sabotage leek, sprak de klusjesman uit Dalfsen de waarheid."

"Toen Verbeek het woord sabotage in zijn mond nam, dacht ik: daar gaan we weer, sneu gedoe. Totdat ik de beelden van het desbetreffende sabotagemoment zag, met in de hoofdrol Almere-speler Ramon Leeuwin. Ik heb het fragment meerdere keren bekeken, en dan kun je maar één conclusie trekken: dit was een bewussie om de trainer over de heg te kieperen. Een pass op maat, precies in de loop, zoals je dat elke dag traint."

Te Voorde zocht het woord sabotage op in het woordenboek waar hij de volgende omschrijving vond; Sabotage is een opzettelijke actie met als doel de positie van een vijand te verzwakken. De columnist kon niets anders dan concluderen dat Verbeek gelijk had toen hij het woord sabotage in zijn mond nam.

"Dat was hier dus gebeurd en het opvallende was: iedereen haalde de schouders op. De meeste spelers van FC Twente gingen liever een jaartje voor straf naar de eerste divisie, dan dat ze nog een seizoen in de eredivisie verder moesten met Verbeek. Die van Almere - met Leeuwin als rots in de branding - zien we straks terug in de nacompetitie. De analist Verbeek verzint er tegen die tijd vast een mooi praatje bij."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties