Throwback: Engelaar schiet FC Twente in slotfase langs RKC

FC Twente gaat donderdagavond in de eredivisie op bezoek bij RKC Waalwijk. De thuisploeg vecht tegen directe degradatie en FC Twente heeft nog een minimale kans op deelname aan de Europese playoffs. In het seizoen 2006-2007 leken de Tukkers genoegen te moeten nemen met één punt, maar daar kwam aan het einde van de tweede helft verandering in.

In de dertiende minuut kwam FC Twente op voorsprong. Kennedy Bakırcıoğlu begon aan een dribbel en passeerde de doelman met een laag schot van afstand. In de 26ste minuut kwam RKC via een penalty van Ricky van den Bergh op gelijke hoogte.

De wedstrijd leek in 1-1 te gaan eindigen, maar vlak voor tijd stelde FC Twente de drie punten veilig. Orlando Engelaar ontdeed zich van zijn tegenstander en schoot de bal van buiten de zestien binnen. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 1-2 in het voordeel van de Tukkers.

Na zeventien speelronden staat FC Twente op de twaalfde plek in de eredivisie. De ploeg van trainer Gonzalo García pakte tot dusver negentien punten. RKC verzamelde slechts acht punten en is vooralsnog de hekkensluiter van de eredivisie.