FC Twente Nieuws

Tiendalli roemt 'oprechte' Van Gaal: "Ik stond te kijken van zijn vragen"

Tiendalli roemt 'oprechte' Van Gaal: "Ik stond te kijken van zijn vragen"

Louis van Gaal was tussen 2012 en 2014 bondscoach van Oranje. In deze periode liet hij voormalig FC Twente-verdediger Dwight Tiendalli debuteren in het Nederlands elftal.. Die was destijds net van FC Twente naar Swansea City AFC vertrokken. Hij blikt terug op de bijzondere samenwerking met Van Gaal.

"Het eerste dat hij deed toen ik bij het Nederlands elftal kwam, was me apart roepen", vertelt Tiendalli tegenover ELF Voetbal Magazine. "Hij wilde een een-op-eengesprek met alle nieuwelingen. Ik stond te kijken van zijn vragen. Die gingen vooral over hoe het op persoonlijk vlak met mij ging. Totaal niet over voetbal, maar over mij als persoon. 'Heb je al een huisje gevonden? Het is het met je vrouw en kinderen? Is iedereen om je heen gezond?' Twintig minuten lang spraken we over allerlei zaken, behalve over voetbal. Hij leek meer geïnteresseerd in de persoon Dwight, dan in de voetballer Dwight. Dat vond ik heel opmerkelijk."

"Ik heb met veel trainers gewerkt: van Leo Beenhakker tot Danny Blind en Michael Laudrup, maar qua benadering leek niemand op Van Gaal. Die anderen waren helemaal niet bezig met hoe het op persoonlijk vlak met mij ging. Nog steeds komt dat als eerst bovendrijven als ik aan Van Gaal denk. Het voelde gemeend. Oprechte interesse. Van een puur en oprecht persoon", aldus Tiendalli, die van 2009 tot 2012 bij FC Twente speelde.

Tiendalli ging graag het gesprek aan met Van Gaal. "Ik was heel open naar hem. Het voelde vertrouwd. Ik had niet per se verwacht dat hij zoiets zou doen. Ik hoor wel van spelers dat hij een puur en oprecht mens is. Hij staat voor wat hij zegt. Ze zeiden dat hij geen onderscheid maakt tussen spelers op basis van status. Of je nou Robin van Persie heeft of net nieuw bent: hij behandelt iedereen hetzelfde", aldus de voormalig vleugelverdediger, die in 2010 kampioen werd met FC Twente.

"Natuurlijk worden er ook slechte dingen over hem gezegd, maar daar kan ik niet over oordelen. Ik denk dat hij toentertijd verder was dan andere trainers. Door zo'n gesprekje creëer je direct een band. Spelers gaan voor je door het vuur. Hij wist wat hij deed en alles had een reden. Het typeert de man Louis van Gaal. Ik begrijp dat mensen van buitenaf denken: wat is dit voor mafkees? Hij komt ook niet altijd even goed over op persconferenties. Maar je leert hem pas echt kennen als je met hem werkt. Hij is eerlijk, oprecht, puur. Zowel op als naast het veld", besluit Tiendalli.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties