FC Twente Nieuws

Tighadouini opent boekje over zwarte periode door heftige coronavariant

Tighadouini opent boekje over zwarte periode door heftige coronavariant

Medio 2017 kwam Adnane Tighadouine op huurbasis over van Malága. In 27 wedstrijden was de aanvaller in Enschede goed voor vier doelpunten. Bij NAC Breda was hij een aantal seizoenen daarvoor succesvoller. In 48 wedstrijden maakte hij zeventien doelpunten en gaf hij drie assists.

Medio 2015 vertrok Tighadouini na een goed seizoen bij NAC naar het Spaanse Málaga. “Ik hoorde van alle kanten hoe goed ik bezig was en zag mezelf in de kranten staan. ’s Avonds in bed droomde ik over transfers. Ik dacht dat ik misschien volgend jaar wel naar een club als Valencia of Atlético Madrid kon.”

Alles veranderde echter toen er bij Málaga een nieuwe directeur kwam. Na de interlandbreak met Marokko stond Tighadouini opeens niet meer in de basis. “Ik ben keihard genaaid in Málaga. Roque Santa Cruz was mijn teamgenoot. Hij was helemaal gecharmeerd van mij. Hij vond dat ik aan de trainer moest vragen waarom ik niet speelde.”

Het lag echter niet aan de trainer. De directeur van de Spaanse club gaf in gesprek met de Marokkaan aan dat zijn tijd bij Málaga erop zat. “Geen minuut, geen seconde, geen balcontact”, zei directeur Arnau destijds. Vanaf dat moment begonnen de pesterijtjes. In de voorbereiding mocht hij enkel alleen trainen en geen bal aanraken. Pas op de laatste dag mocht hij worden verhuurd.

In die periode werd Tighadouini onder andere verhuurd aan FC Twente. Daarnaast ook aan Kayserispor, Vitesse en Esbjerg FB. Aan deze periode kwam in 2020 een eind toen hij vertrok naar het Qatarese Al-Kharitiyath. In november ging het mis voor de aanvaller. Hij kreeg last van een extreme variant van corona, net toen hij onderweg was naar Marokko om bij MAS Fes te tekenen.

“Thuis begon ineens alles pijn te doen. Ik kon niet meer liggen, zitten of staan. Ik zat te bibberen en was daarna weer kletsnat van het zweet. Ik kon helemaal niks meer, alleen maar liggen. Alles deed continu pijn: iedere dag leek het alsof ik net een Champions League-finale had gespeeld”, aldus de aanvaller in gesprek met Voetbal International.

Het duurde acht maanden voordat de aanvaller enigszins hersteld was. Toen ging hij meetrainen met Vitesse. “Ik gaf echt alles en anderhalve maand ging dat heel erg goed. Maar ineens voelde het alsof mijn batterij helemaal op was. Na de training van Vitesse, ging ik ineens slapend naar huis. Thuis kwam ik de bank niet meer af. Al mijn energie en kracht was weg.”

Dit keer had het te maken met de tweede keer dat Tighadouini corona kreeg. Dit keer was het in een minder heftige vorm. Na het herstel kreeg de aanvaller last van meerdere blessures waardoor het seizoen 2021-2022 er alweer op zat. Afgelopen zomer kwam hij op vakantie El Ahmadi tegen. Hij gaf het advies om fit te worden bij Jordan en Hans Kroon.

Het advies van de oud-FC Twente speler was zeer goed. Tighadouini is momenteel tweeënhalf maand bezig bij het House of Champions. Binnenkort hoopt hij weer te kunnen aansluiten bij een club. “Het is een hele zware periode geweest, maar nu wil ik gewoon weer voetballen. Het is mijn leven. Ik had er iedere dag plezier in. Ik wil weer naar wedstrijden toeleven. Ik mis het, man.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties