Titelhouder FC Twente Vrouwen dendert door en ziet concurrent verliezen

FC Twente Vrouwen heeft afgelopen week zeer goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel in de Vrouwen eredivisie. De Tukkers wonnen midweeks met maar liefst 7-0 van Excelsior. Afgelopen weekend ging de ploeg op bezoek bij sc Heerenveen en haalde opnieuw uit. In Friesland werd gewonnen met 6-1.

Het was Bente Jansen die al na vijf minuten de score opende. Twee minuten later stond de 2-0 al op het scorebord door een treffer van Renate Jansen. sc Heerenveen scoorde vervolgens de aansluitingstreffer, maar daarna was het nog enkel FC Twente dat het net wist te vinden.

In de tweede helft was het Fenna Kalma die vanaf 11 meter de 3-1 scoorde gevolgd door de 4-1 van opnieuw Renate Jansen. De laatste twee treffers kwamen wederom op naam van Kalma die hiermee een hattrick scoorde. Uitgerekend tegen haar oude werkgever.

Het weekend werd zondagmiddag nog mooier toen concurrent Ajax toch wel verrassend in eigen huis onderuit ging tegen PEC Zwolle. Hierbij kreeg FC Twente hulp van een oud-speelster Maruska Van Olst die de enige en winnende treffer op haar naam zette.

Door de overwinning op sc Heerenveen en de nederlaag van Ajax, klimt FC Twente naar de tweede plek op de ranglijst. De ploeg heeft nu één punt meer dan Ajax en één punt minder dan PSV. Beide concurrenten hebben één wedstrijd minder gespeeld en nemen het woensdag in Eindhoven tegen elkaar op.