FC Twente Nieuws

Transfervrije Bijen tekent contract bij FC Emmen

Transfervrije Bijen tekent contract bij FC Emmen

Peet Bijen heeft een dag na de ontbinding van zijn contract bij ADO Den Haag alweer een nieuwe club gevonden. De 26-jarige centrale verdediger gaat aan de slag bij FC Emmen dat afgelopen seizoen degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.

FC Emmen en Bijen kwamen een contract overeen voor één seizoen met een optie voor nog een extra jaar. Momenteel is de verdediger nog niet inzetbaar en herstellende van een hielblessure. De verwachting is dat hij nog zo'n zes tot tien weken nodig zal hebben om weer fit te worden.

Bij FC Emmen wordt Bijen herenigd met Michel Jansen die tegenwoordig technisch manager is bij de Emmenaren. Hij was in het verleden hoofdjeugdopleidingen bij FC Twente, trainer van Jong FC Twente en een jaar hoofdtrainer als stroman van Alfred Schreuder.

Bijen speelde tot de zomer van 2020 zijn hele carrière voor FC Twente waar hij alle leed meemaakte. Toen zijn contract afliep koos hij voor een frisse start bij ADO Den Haag, maar ook daar was het allesbehalve rustig. Sportief gezien kon hij ook niets betekenen door de hielblessure die hem nu al bijna een jaar parten speelt.

Transfervrije Bijen tekent contract bij FC Emmen

In Emmen krijgt Bijen de tijd om zich te herstellen waarna hij een poging mag gaan doen zich in de basis te werken. FC Emmen zal niet het einddoel zijn van de ervaren verdediger met al 203 officiële wedstrijden speelde in het betaald voetbal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties