FC Twente Nieuws

Transfervrije Douglas wil weer voetballen in Nederland: "Ik hoop het"

Transfervrije Douglas wil weer voetballen in Nederland: "Ik hoop het"

Douglas Franco Texeira speelde tussen 2007 en 2013 voor FC Twente. Zeker in zijn laatste jaren gold hij als een van de steunpilaren van de Tukkers. Na zijn periode in Enschede speelde hij voor Dynamo Moskou, Trabzonspor en Sporting Portugal. Afgelopen seizoen stond hij onder contract bij Würzburger Kickers, waar hij na de degradatie naar de 3. Bundesliga vertrokken is.

Dit deden ook zijn ploeggenoten Chris David en Rajiv van La Parra. Voor de Braziliaanse Nederlander, die weer terug is in Enschede, was het het afgelopen seizoen niet makkelijk om na een drie jaar wil officiële wedstrijden te gaan spelen. "Het was wel zwaar", geeft de 33-jarige verdediger toe in gesprek met Voetbalzone.

Toch kwam hij afgelopen seizoen tot ruim 1000 minuten bij de Duitse club. "Maar ik had geluk dat ik het laatste trainingskamp had meegemaakt en daar een aantal oefenwedstrijden kon spelen. De eerste drie tot vijf wedstrijden na zo’n lange tijd waren heel pittig", vertelt de centrale verdediger.

[google]

De oud-FC Twente speler geeft aan dat hij opmerkelijk veel verschil zag tussen de Nederlandse en de Duitse competities. "Ik had in de competitie misschien iets meer voetbal verwacht, je ziet dat clubs vooral heel fysiek spelen. Dat is gewoon iets anders dan het Nederlandse voetbal."

In Nederland blijven

Douglas hoopt komend seizoen voor een Nederlandse club uit te komen. "Ik ben de laatste tien jaar in het buitenland geweest. Daarom blijf ik liever in Nederland dan dat ik weer naar het buitenland ga. Ik ben ook wat ouder dan die jongens en heb ook mijn familie hier. Maar we zullen moeten afwachten wat er komt. Ik wil in ieder geval nog een paar jaar voetballen, ik heb er weer zin in. Het zou heel mooi zijn als er iets in Nederland komt, ik hoop het", besluit de voormalig steunpilaar van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties