FC Twente Nieuws

Trotse Ruiz kijkt terug op recordbrekende tijden: 'Een achtbaan van emoties'

Trotse Ruiz kijkt terug op recordbrekende tijden: 'Een achtbaan van emoties'

Bryan Ruiz heeft zijn laatste officiële duel als voetballer erop zitten. Costa Rica werd donderdagavond uitgeschakeld op het WK. Ruiz speelde bijna 150 duels voor de nationale ploeg en deelt het record van meest gespeelde wedstrijden op een WK als Costa Ricaan. Ruiz kijkt terug op een prachtige tijd bij de nationale ploeg, waar hij lange tijd aanvoerder was.

"Het is een ongelofelijke reis geweest. Realiseren dat de droom die lang geleden begon nu eindigt maakt me nostalgisch. Maar dat hoort erbij", vertelt Ruiz, die ook zegt dat het een enorme eer is geweest om in het shirt van Costa Rica te mogen spelen, tegenover CRHoy.

"Ik heb zeventien jaar lang het Costa Ricaanse shirt verdedigt. Ik heb altijd mijn best gedaan. Ik heb hier zo veel mooie herinneringen, goals en feesten aan overgehouden. We zijn zelfs gekwalificeerd voor drie achtereenvolgende wereldkampioenschappen voor de eerste keer in onze geschiedenis, een record", aldus de clublegende van FC Twente.

Van deze drie WK's was die van 2022 in Qatar de laatste. Deze beschrijft Ruiz als ' een achtbaan van emoties'. "We zijn hier met veel enthousiasme heen gekomen en kregen gelijk een klap van Spanje om de oren. Ik denk dat we na de wedstrijd tegen Duitsland kunnen zeggen dat dat een incident was. De laatste twee wedstrijden hebben we laten zien dat we mee kunnen doen. We hebben tot het einde gevochten voor de kwalificatie", besluit Ruiz.

Uiteindelijk lukte Costa Rica het niet om zich te kwalificeren voor de achtste finales. Ruiz mag nu naar huis. Er staat nog één ding op hem te wachten. Op zaterdag 17 december om 23:00 uur speelt Ruiz met zijn LD Alajuelense zijn afscheidswedstrijd tegen FC Twente. Of het duel live op de Nederlandse televisie uit wordt gezonden, is nog niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties