FC Twente Nieuws

'Tzolis voor de winterstop niet meer in actie'

'Tzolis voor de winterstop niet meer in actie'

Christos Tzolis viel zondag in het uitduel tegen Feyenoord in de 58e minuut in voor Virgil Misidjan. Acht minuten later moest hij het veld alweer verlaten wegens een knieblessure. Trainer Ron Jans vreesde al dat de linksbuiten er een tijdje uit zou liggen. Het lijkt erop dat Tzolis in ieder geval voor de winterstop niet meer in actie komt.

TC Tubantia meldde maandagochtend al dat Tzolis een blessure aan de binnenkant van de knie op heeft gelopen en er een tijdje uitligt. Nu meldt het Griekse SPORT24 dat Tzolis er twee maanden uitligt. Hij zou na de winterstop wel weer inzetbaar zijn. Volgens de Griekse website vreesde FC Twente zelfs voor gehele scheuring van Tzolis' mediale collaterale ligament. Het gaat echter om een gedeeltelijke scheuring van deze gewrichtsband.

Dit betekent dat Tzolis de duels tegen FC Groningen, SC Cambuur, RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam zou missen. Daarna is het WK in Qatar, waarvoor zijn land, Griekenland, niet geplaatst is. Tzolis heeft nu bijna twee maanden om weer te herstellen voordat de eredivisie na de winterstop weer hervat wordt. De eerste wedstrijd na de winterstop van FC Twente is FC Emmen thuis op vrijdag 6 januari om 20:00 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties