FC Twente Nieuws

Ugalde wil meer speeltijd, maar blijft ook realistisch

Ugalde wil meer speeltijd, maar blijft ook realistisch

Manfred Ugalde is bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Twente. De huurling van City Football Group speelde in de eerste helft van zijn eerste seizoen in Enschede nog aardig wat, maar komt sindsdien niet veel meer in actie. Vaak valt hij een minuut of tien in. De Costa Ricaan heeft het prima naar zijn zin bij FC Twente, maar wil ook graag wat meer speeltijd. Desondanks blijft hij wel realistisch.

"Ik heb niet de speeltijd gekregen die ik wil, maar ik begrijp ook dat ik bij een grote club in Nederland speel", vertelt Ugalde tegenover ESPN. "We vechten voor Champions League- en Europa League-plekken, er zijn spelers van hoog niveau. Maar natuurlijk wil ik meer spelen, de mensen uit Manchester weten dat. Ik ben nu gefocust op het hebben van een goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Ik moet er de komende maanden klaar voor zijn."

Ondanks zijn gebrek aan speeltijd, blijft Ugalde rustig. "Iedere voetballer wil altijd alles spelen. Op dit moment ben ik kalm, ik voel me comfortabel met de groep en met de trainer. Zij maken de beslissingen. Hij zal het weten, ik ga zien wat God voor mij in huis heeft in de toekomst", aldus de twintigjarige spits.

Ugalde blikt vooruit op het restant van het seizoen. "Er zijn nog vier, vijf maanden van het seizoen over. We moeten scherp zijn, we moeten wedstrijden op dezelfde manier aanvliegen als we hebben gedaan. We moeten vechten voor de Europa League en Champions League", zegt de Costa Ricaan, die het naar zijn zin heeft op trainingskamp in zijn geboorteland.

"Het is een droom voor mij om hier te komen met het team. Ik praat al twee maanden met mensen uit Costa Rica. Sinds onze aankomst hebben zij ons op de best mogelijke manier behandeld. Het weer is goed, net als de mensen. Het betekent heel veel om hier, waar ik opgegroeid ben, te zijn en om met mijn familie te zijn. Mijn teamgenoten zijn ook blij om in Costa Rica te zijn. Ik heb ze veel geholpen met het vertalen en het aanraden van mooie plekken", besluit Ugalde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties