FC Twente Nieuws

Uitspraak Rutte wekt irritatie bij burgemeesters: "Dat helpt niet echt"

Uitspraak Rutte wekt irritatie bij burgemeesters: "Dat helpt niet echt"

Burgemeester Depla, woordvoerder namens de burgemeesters van speelsteden in het betaald voetbal, is geschrokken van de uitspraken van Mark Rutte. Volgens de premier moeten voetbalsupporters in de stadions 'gaan zitten en hun bek houden'.

"Als je echt vindt dat supporters tijdens de wedstrijd de hele tijd hun bek moeten houden, dan kan er niet meer met publiek worden gespeeld. Je kunt juichen bij een goal niet verbieden. Voetbal is emotie", aldus Depla in gesprek met Peter de Graaf van de Volkskrant.

Dit helpt niet

"Je weet toch hoe het sentiment in zo’n stadion is. Als je voetbalclub in de laatste seconde scoort, natuurlijk vindt er dan een ontlading plaats en geven supporters uiting aan hun vreugde. Als dingen echt te veel uit de hand lopen, ga dan in gesprek met de supporters. Maar begin dat gesprek niet met: hou je bek. Dat helpt niet echt om draagvlak te creëren onder supporters."

Waarschuwen en dan pas sancties

Depla is dan ook niet van plan om een zogenaamde juichpolitie te installeren in de stadions. Mocht het echt uit de hand lopen dan is het aan de clubs, supporters en de gemeente om met elkaar in gesprek te gaan. "We doen hetzelfde als met de rest van de bevolking: in gesprek gaan, waarschuwen en pas dan sancties opleggen", besluit hij.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties