FC Twente Nieuws

Ultee geschrokken: "Je trapt in twee wapens van FC Twente"

Ultee geschrokken: "Je trapt in twee wapens van FC Twente"

Zondagmiddag stonden in De Grolsch Veste Fortuna Sittard en FC Twente tegenover elkaar. In warm omstandigheden wisten de Tukkers uiteindelijk met 3-0 te winnen. Voor Ultee was het een bijzonder weerzien. De oefenmeester was in het verleden namelijk assistent-trainer bij het eerste elftal en was hoofdtrainer van Onder17.

Ultee beleefde met zijn ploeg een teleurstellende middag. “Ik ben wel geschrokken. Je hebt af en toe wedstrijden dat je op je ondergrens uitkomt. Maar dat die zo laag lag, had ik niet verwacht.” Na twintig minuten was het dan raak voor de Tukkers. “Twente speelt heel vaak via de lange bal. Dus die waarschuwing heb ik al een paar dagen eerder gegeven, maar blijkbaar heb ik dat niet goed overgebracht.”

Een dure fout, zo bleek. “We werden alsnog verrast door een lange bal, wat helemaal geen verrassing mag zijn”, aldus Ultee voor de camera van ESPN. Ook de 2-0 had geen verrassing mogen zijn. “De combinaties die hij uit in Europa maakte, waren bijna identiek. Je trapt in twee wapens van Twente, wat uiteraard wapens zijn, maar totaal geen verrassing mogen zijn.”

Ultee staat met zijn ploeg nu op nul punten uit twee wedstrijden. “Vandaag is een hele grote min. Maar als je je nu gek laat maken door nul uit twee, dan snap je niet helemaal waar de competitie om draait. Met Twente-uit en Ajax-thuis heb je wel twee van de zwaarste wedstrijden gehad. Maar het spel van vandaag moet wel echt een uitzondering blijven.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties