FC Twente Nieuws

Unicum: UEFA-licentie voor FC Twente Vrouwen

Unicum: UEFA-licentie voor FC Twente Vrouwen

Drie Nederlandse clubs hebben voor het eerst in de historie een UEFA-licentie toegewezen gekregen. Het betreft FC Twente Vrouwen, PSV Vrouwen en Ajax Vrouwen. Om deel te nemen aan de Europese competitie moeten de clubs vanaf dit seizoen in het bezit zijn van een UEFA-licentie.

"Om in aanmerking te komen voor die licentie, dienen clubs te voldoen aan de UEFA-licentie-eisen, het financial fairplay-reglement en overige reglementen die van toepassing zijn op de Women’s Champions League", zo schrijft de KNVB op haar website.

"De licentiecommissie betaald voetbal beslist naar aanleiding van bovenstaande kaders of een club in aanmerking komt voor een UEFA-licentie. Het deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen betekent niet automatisch dat een UEFA-licentie wordt afgegeven."


[google]

Komend seizoen zullen voor het eerste twee clubs deelnemen aan de Women's Champions League. Helaas val FC Twente Vrouwen buiten de boot omdat het op de derde plek eindigde in de competitie. Deze werd gestaakt vanwege het coronavirus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties