FC Twente Nieuws

"Unnerstall heeft 50 procent salaris ingeleverd om in de eredivisie te kunnen spelen"

"Unnerstall heeft 50 procent salaris ingeleverd om in de eredivisie te kunnen spelen"

Lars Unnerstall werd al in een vroege fase vastgelegd door FC Twente. De doelman liet zijn zaakwaarnemer contact opnemen met FC Twente nadat hij besloten had PSV te gaan verlaten. Begin maart werd de goalie gespot in Hengelo waar hij een medische keuring onderging, en niet veel later zette hij zijn handtekening onder een vierjarig contract.

Streuer nam een risico door het vroegtijdig vastleggen van Unnerstall omdat Drommel op dat moment nog niet was verkocht. Een risico waar de technisch directeur zeker geen spijt van heeft want Drommel vertrok voor 3,5 miljoen euro naar PSV en de Duitse goalie blinkt bijna wekelijks uit bij de Tukkers.

Dat Unnerstall nu bij FC Twente speelt is mede mogelijk gemaakt door Stan Valckx, technisch directeur van VVV Venlo. Hij was degene die de doelman op het lijstje had staan en actie ondernam toen Unnerstall wegkwijnde op de bank bij Fortuna Düsseldorf. Tegen beter in want Valckx wist dat de doelman financieel eigenlijk onhaalbaar was.

"Hij verdiende zoveel in de 2. Bundesliga", zo blikt Valckx terug in gesprek met Voetbalprimeur. "De spelers verdienen daar veel meer dan dat ze bij ons kunnen verdienen en in Duitsland krijgen ze ook nog eens een premie per punt. Spelers die uit de 2. Bundesliga komen, weten dat ze vaak vijftig procent van hun salaris in moeten leveren."

Toch kreeg de TD het voor elkaar om Unnerstall naar de Nederlandse eredivisie te krijgen. "Financieel moesten we ver gaan voor Lars. Hij was een dure speler, maar dat was hij meer dan waard. Hij heeft vijftig procent ingeleverd om in de eredivisie te kunnen spelen. Aan de andere kant bieden we ze een podium waarop ze zich kunnen laten zien."

Het binnenhalen van Unnerstall bleek een gouden greep. De doelman blonk wekelijks uit en verdiende in zijn eerste seizoen al een toptransfer naar PSV. Door een eenjarig contract leverde het VVV geen transfersom op, maar de Venlonaren mochten de doelman nog wel een seizoen huren van de Einhovense club.

"We hebben een goede band met PSV en hadden het geluk dat we hem nog een jaar konden huren voor een hele schappelijke prijs. Anders zijn deze constructies niet mogelijk. We probeerden al in oktober om Lars langer vast te leggen, maar hij wilde kijken wat er op zijn pad zou komen en dat is ook logisch. Er was veel meer interesse voor Lars, want twee subtoppers uit de eredivisie waren ook concreet." Wie dat waren laat Valckx in het midden.

Na de huurperiode bij VVV keerde Unnerstall medio 2019 terug naar PSV, maar hier kreeg hij te kampen met een knieblessure. In november werd hij alsnog de eerste doelman, maar raakte deze plek in de zomer van 2020 kwijt toen de nieuwe trainer Schmidt doelman Mvogo naar Eindhoven haalde. Unnerstall wist genoeg en besloot, ondanks een nieuwe aanbieding van PSV, gebruik te maken van zijn transfervrije status.

Hij tekende een meerjarig contract bij FC Twente en hier heeft hij het inmiddels uitstekend naar zijn zin. Dit tot goedkeuren van Stan Valckx. "Lars laat het nu ook bij FC Twente wekelijks zien. Voor hen is het een topaanwinst", zo besluit hij het gesprek met Voetbalprimeur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties